2018. október - SZOFT I. Szabadegyetem

2018. október 11. – Grund

Az esemény címe: SZOFT I. Szabadegyetem

Az esemény célja: Gyakorlati tudás megszerzése, egyes témák elmélyítése

Az esemény leírása: Gyakran érzed úgy, hogy a konferenciákon elindult szakmai beszélgetések akkor kezdenek igazán érdekessé válni, amikor már épp véget is érnek? Mi igen. Ezt a hiányérzetet szeretnénk enyhíteni azzal, hogy most időt és lehetőséget adunk a folytatásra: gyere el a SZOFT Szabadegyetemére, vegyük fel együtt a félbeszakadt szakmai beszélgetések fonalát, szánjunk időt egymás véleményének meghallgatására, beszélgessünk nyíltan, és persze térképezzük fel, ki miben kiemelkedően jó, hogy kölcsönösen tanulhassunk egymástól! Vigyünk haza minden workshopról néhány tippet és trükköt, melyek megkönnyítik, felgyorsítják a munkánkat, esetleg teljesen új irányt adva gondolkodásunknak. Legyen ez a nap a fejlődésé, hogy átgondoltabban, újult erővel folytathassuk mindennapi tevékenységünket. Töltekezzünk kollegiális, barátságos légkörben, hagyjuk, hogy mások lelkesedése megfertőzzön minket, és felébressze bennünk az örökké fejlődni akaró, változni kész, nyitott nyelvi szakembert!
A SZOFT Szabadegyetem ‘onelanguageindustry-projekt’, amelyet idén először, a nyelvi ipar szereplőinek közös érdekei mentén, szponzoraink támogatásával valósítunk meg: http://www.szoft-egyesulet.hu/hu/tamogatoink

Kinek szól?
Mindenkinek, aki fontosnak tartja ezeket az értékeket: tudásmegosztás, fejlődési lehetőségek, tippek és trükkök, nyílt szakmai dialógus, networking, közösségi élet, szakmai összetartozás. Szeretettel várjuk tehát a szenior és junior kollégákat, valamint a fordító- és tolmácsképzős hallgatókat.

Mi a célja?
A SZOFT egyik alapértéke kezdetektől fogva a tudásmegosztás. Önálló, nyitott, kreatív nyelvi szakemberek közösségét alkotjuk, ahol a sokféleség érték, mert minél többfélék vagyunk, annál többet tanulhatunk egymástól. Terveink szerint ez a szellemiség határozza majd meg az egynapos SZOFT Szabadegyetemet is, ahol több, gyakorlatorientált workshopokon való részvételen kívül kiváló networking-lehetőség is vár rátok!

A SZOFT SZABADEGYETEM I. keretében a következő WORKSHOPOKkal készülünk:

  • Fordító- és tolmácsetika – Dr. Vándor Judit
  • A távtolmácsolás gyakorlata – Működik? – Uhri Nóra
  • Feliratkészítés – Erényi Mónika és Józsa Ildikó
  • DTP-alapismeretek – Deák Judit
  • Self-marketing – Kmilcsik Ágnes
  • TM/TB-kezelés – Pándi Veronika
  • Konszekutív tolmácsolás + jegyzeteléstechnika – Vadász Linda
  • Az angol és a nyelvhelyesség – Thomas Williams

 

További részletek:

FB-event linkje: https://www.facebook.com/events/268444500546917/

Résztvevők száma: kb. 120 fő

Eredmények: a SZOFT eddigi egyik legsikeresebb rendezvénye, hagyományteremtés, az Egyesület presztízsének növelése