Az Elnökség tagjai

Beták Patrícia

Társelnök

en la cabina cut.jpg

Francia szakos bölcsész és tanár, szakfordító és konferenciatolmács (FR, ES, HU).

2005 óta szabadúszó, 2010 óta a BME Fordító- és Tolmácsképző Központjának oktatója, majd 2014-től 2016-ig nappali képzésvezetője. 2020-ban doktorált francia irodalomtudományból (ELTE-BTK, Université Savoie Mont Blanc).

A SZOFT egyik ötletgazdája, alapítója, fő egyesületi tevékenységei: stratégiai tervezés, kommunikáció, tehetséggondozás és pályakezdők szakmába segítése, fordítók és tolmácsok társadalmi felelősségvállalásának előmozdítása a SZOFT társadalmi felelősségvállalás projektcsoportjának pro bono részlegén keresztül.

Zsinka Julianna

Társelnök

juli.jpeg

Angol-francia szakos szakfordító. 2015-ben szerezte fordító-tolmács diplomáját az ELTE BTK-n, majd rövid ideig egy fordítóirodában helyezkedett el projektmenedzserként. 2016 óta szabadúszó, elsősorban jogi és EU-s szövegekkel dolgozik.

Az egyesületben elsősorban a piaci kapcsolatokért, a kommunikációért és a rendezvényszervezésért felelős.

Papp Zoltán

Papp_Zoli.jpeg

Francia szakos diplomáját 2009-ben Európa tanulmányok mesterképzéssel egészítette ki Franciaországban. Hét évet töltött nemzetközi IT cégeknél különféle projektmenedzsment pozíciókban. 2010-től dolgozik mellékállású, 2018-tól pedig főállású fordító-és tolmácsként. Szakképesítését 2016-ban a BME Tolmács- és Fordítóképző Központjában szerezte.

A SZOFT-ban az elnökség operatív és technológiai feladataival foglalkozik.

Csurja Csaba

Csurja Csaba SZOFT - FF.jpg

Pénzügyi-üzleti szakfordító angol nyelven, 2017-től mellékállásban, 2019-től pedig főállásban. Pénzügyi diplomáját és később mérlegképes könyvelői képesítését is a BGF-PSZF-en szerezte. Szabadúszó karrierje előtt 8 évet töltött multinacionális cégeknél pénzügyi- és IT-projektmenedzseri pozíciókban. Szakfordítói képesítését az ELTE-FTT-n szerezte 2019-ben, műfordítói diplomáját pedig 2020-ban kapta meg a PPKE-n.

Az Egyesületben a pénzügyekért és a pro bono munkacsoport működéséért felel.

Kovács-Erényi Mónika

Kovács-Erényi Mónika - FF.jpg

Angol-német szakos szak-, mű- és audiovizuális fordító és lektor. 2016-ban szerezte fordító-tolmács diplomáját a PPKE BTK-n. Ezután másfél évig főállású szabadúszó fordítóként dolgozott, mellette szakfordítást tanított a PPKE angol szakos hallgatóinak. Később elhelyezkedett egy fordítóirodában üzletfejlesztési munkatársként. 2020 januárjában visszatért a szabadúszáshoz, főleg marketinges/kreatív és informatikai szövegekkel dolgozik.

Az egyesületben elsősorban a projektcsoportokért felel.