2019. október – SZOFT Szabadegyetem II.

2019. október 19. – Grund

Az esemény címe: SZOFT Szabadegyetem

szabadegyetem_3.jpg

Az esemény leírása: Közösség. Tudásmegosztás. Fejlődés.

Tavaly októberben a fenti kulcsszavak jegyében szerveztük meg először a SZOFT interaktív workshop-sorozatát, a SZOFT Szabadegyetem I.-et. A nagy sikerre való tekintettel idén ugyanebben a szellemben rendezzük meg a SZOFT Szabadegyetem II.-t.

Mi a SZOFT SZABADEGYETEM?

A SZOFT Szabadegyetem tulajdonképpen KÖZÖSSÉG, ahol fordítóként, tolmácsként, lektorként, terminológusként, nyelvi mérnökként, hallgatóként Te is könnyen megtalálod a helyed a hozzád hasonszőrű kollégák között. Itt senki nem néz rád furcsán, ha szokatlan kirohanásaid vannak az emberi szemnek talán alig észrevehető helyesírási hibák láttán, vagy ha a 15. kávédat hörpinted fel a 386. félrefordítás lektorálása előtt. Köztünk biztosan értő fülekre lelsz!

TUDÁSMEGOSZTÁS. Folytasd a konferenciákon, rendezvényeken megkezdett szakmai eszmecserét, vagy kapcsolódj be Te is a szakmai diskurzusba. Hozd magaddal tapasztalataidat, véleményedet, ötleteidet! Tanulj velünk együtt a Szabadegyetem II.-n, hiszen a szakmai program idén is olyan kollégák közreműködésére épül, akik örömmel adják át tudásukat szakterületük kapcsán.

FEJLŐDÉS. Idén is nyolc különböző téma/terület vár, hogy azokban gyarapíthasd ismereteid. Ceruzát/tollat bekészíteni, laptopot feltölteni, füleket hegyezni!

 

Mi a célja?

A SZOFT egyik alapértéke kezdetektől fogva a tudásmegosztás. Önálló, nyitott, kreatív nyelvi szakemberek közösségét alkotjuk, ahol a sokféleség érték, mert minél többfélék vagyunk, annál többet tanulhatunk egymástól. Terveink szerint ez a szellemiség határozza majd meg a SZOFT Szabadegyetem II.-t is, ahol a gyakorlatorientált workshopokon kívül kiváló networking-lehetőség is vár rád!

Kinek szól?

A fordító- és tolmácsiparban tevékenykedő (dolgozó/tanuló) minden nyelvi szakembernek, aki tehát fontosnak tartja a következő értékeket: networking, nyílt szakmai dialógus, szakmai összetartozás, közösségi élet, tudásmegosztás, fejlődési lehetőségek (tippek és trükkök).

Szeretettel várunk minden szenior és junior kollégát, köztük a fordító- és tolmácsképzős hallgatókat is.

További részletek:

FB-event linkje: https://www.facebook.com/events/972195549796362/

Résztvevők száma: kb. 80 fő